فالق
 

اسلایدر

> ]

حرکت معنوی و تربیت انسانی در پرتو قرآن

ما باید کتابمان قرآن باشد. معنایش نه این است که فقط بگوییم کتاب ما قرآن است، بلکه باید با او حرکتهای معنوی بکنیم، به تربیت انسانی برسیم، با او اجتماع خودمان را اصلاح کنیم، با او همۀ جهات مادی و معنوی‏اش را طی کند. او قرآن است که کتاب ماست. این کتابی است که باید بخوانیم و بفهمیم و عمل کنیم. فقط بگوییم: «کتاب است» این، کتاب نمی‏شود. وقتی کتاب، کتاب ماست که به محتوای این کتاب عمل بکنیم. کوشش کنید که کتاب شما، کتاب خدا و قرآن باشد. توجه شما به محتوای کتاب خدا باشد؛ کلام از خداست، وسیله پیغمبر خداست و ما مخاطب؛ مخاطب به همان خطابهای الهی. بالفظ «یا أیّها الناس»؛ نسبت به همۀ بشر، «یا ایها المومنون»؛ نسبت به مؤمنین به اسلام. دستورها، همه دستورهایی است که تربیت کننده است.

 



ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 27 آذر 1392 توسط سامان توکلی


از لطايف و نكات بسيار ظريف در نزديك بودن خدا به انسان اين كه در اين آيه خداوند هفت بار، امور را به ذات پاك خود، بدون واسطه نسبت داده است: بندگان من، درباره من، من نزديكم، مرا مى‌خواند، من پاسخ مى‌گويم، دعوت مرا اجابت كند، به من ايمان آورد.

 

يار نزديكتر از من به من است وين عجب بين كه من از وى دورم

 

۱-... و تُوبُوا اِلى اللهِ جَمعياً اَيُّها المُؤمِنون (8)؛ اى مؤمنان! همگى به سوى خدا باز گرديد.

 

۲- وَ هُو الّذى يَقبِلُ التَّوبَة مِن عِبادِه (9)؛ و خدا كسى است كه توبه بندگانش را مى‌پذيرد.

 

۳- ... اِنَّ الله يُحِبُّ التَّوّابِين (449)؛ قطعاً خداوند توبه كنندگان را دوست دارد.

 

۴- يا ايّها الَّذينَ آمَنوا تُوبُوا اِلَى اللهِ تَوبَةً نَصُوحاً(10)؛ اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد توبه حقيقى و خالص كنيد.

 

۵- و هُو الَّذى يَقبلُ التَّوبَة عَن عِبادِه و يَعفُوا عَنِ السّيّئات (11)؛ او كسى است كه توبه بندگانش را مى‌پذيرد و از گناهان مى‌گذرد.

 

۶- اَفَلا يَتُوبُونَ اِلَى الله و يَستَغفِروُنَه و اللهُ غَفُورٌ رَحيم (12)؛ آيا توبه نمى‌كنند و به سوى خدا باز نمى‌گردند و از او طلب آمرزش نمى‌نمايند. خداوند آمرزنده مهربان است.

در اين آيه با استفهام انكارى كه بيانگر تاكيد است، خداوند انسان‌ها را به سوى توبه و استغفار دعوت مى‌نمايد و با ذكر دو صفت "غفور" و "رحيم" بودنش، عواطف آنها را تحريك مى‌نمايد تا شايد به سوى خدا باز گردند و با آب استغفار، گناهانشان را بشويند و در پرتو توبه بر كمالات و فضايل انسانى خود بيفزايند


نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 27 آذر 1392 توسط سامان توکلی

در هر مکتبي براي رسيدن به اهداف تعليم و ترتيب از روش هاي خاص آن مکتب استفاده مي شود.در دين مبين اسلام که دستورات جامع و کامل آن در قرآن ، اين کتاب هميشه جاويدان ، آمده است ؛ روش ها و نکته هايي که در رسيدن به اهداف مقدس تعليم و تربيت که بزرگترين اين اهداف: «انسان سازي» است ، بيان شده است که با دقت و تدبر در آيات قرآن کريم و رجوع به احاديث اهل بيت ع در اين زمينه ، مي توان اين روش ها و نکته ها را به خوبي دريافت و به کار برد تا هدف اصلي و اساسي تعليم و تربيت يعني انسان سازي محقق گردد. 



ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 27 آذر 1392 توسط سامان توکلی

وَعَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ كُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلَائِكَةِ فَقَالَ أَنْبِئُونِي بِأَسْمَاءِ هَٰؤُلَاءِ إِنْ كُنْتُمْ

صَادِقِينَ

 

و خدا همه اسما  را به آدم آموخت ؛ سپس [هويت و حقايق ذات موجودات را] به فرشتگان ارائه كرد و گفت : مرا از نام‏هاى ايشان خبر دهيد ، اگر [در ادعاى سزاوار بودنتان به جانشينى] راستگوييد .

 

بیست و نهمین آیه از دومین سوره ی کتاب پاک و مقدس خدای یکتا، دیگر بار مرا همراه خود به عالم شگفت انگیز افکار و رویاهایم می برد .

 

هیچکس نمی تواند روزگار قبل از تولد خویش را به یاد آورد اما نشانه های روشنی که خدای مقتدر و دانا در کتاب آسمانی اش عرضه داشته است ، به همگی ما کمک می کند تا با زمان خلقت خویش آشنا شویم و بیشتر خودمان را بشناسیم . چرا که با شناخت خود و نیروهایی که خداوند بی همتا درون ما به امانت گذاشته است و با دانستن این نکته که ما از جانب او بر تمامی جهانیان برتری یافته ایم ، قطعا در برابر این همه نعمت ، شکر گذار خواهیم بود.و این سپاس گذاری از خدای یگانه ، قطعا باعث خواهد شد تا روابطمان را با آن خرد لایتناهی محکم تر کنیم .

 

پروردگار مهربان در کتاب مقدسش به ما یادآوری می کند که علم اسما را به همگی ما آموخته است و این دانشی است که حتی فرشتگان نیز از آن آگاه نیستند.

 

از خدا می خواهم که به من قدرت شناخت تمامی نعمت هایی را که ارزانی ام داشته است بدهد ، تا با درک این همه موهبت های عالی و بی نظیر ، بتوانم عاشقانه تر و عارفانه تر خدای بی همتای خویش را سپاس گذارم.

 

خدای دوست داشتنی ام، تو را هزاران بار شکر می گویم به پاس یکایک نعمت ها و موهبت هایی که در جهان اطرافم وجود دارند و همه گویای لطف و مهربانی های توست و به راستی که چه نشانه های خوبی هستند برای من تا به یاد آورم در تمامی لحظات زندگی م تو نظاره گرم هستی و آغوش گرمت هر لحظه پذیرای من است . پروردگار مهربانم عاشقانه دوستت دارم.

 


نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 27 آذر 1392 توسط سامان توکلی

اسم های خدا در قرآن کریم مجموعه‌ای بيش از 200 نام است که ذکر شده‌اند و اصطلاحا ، 99 تای آن «اسماء الحسنی» يا نام‌های نيکوی خداوند خوانده مي‌شوند . هر چند که تعداد نام های خدا ،شامل صفات و کلمه‌های مرکب ، در قرآن و سنت از 99 عدد خيلی بيشتر هستند ، ولی مسلمانان اعتقاد دارند که گروه برگزيده‌ای از نام‌ها (نام‌های نيکو) 99 عدد هستند .

این اسماء را به سه گروه تقسیم کرده‌اند : جمالی ، جلالی و مشترک. اسماء جمالی که ۴۵ تا هستند برای کسب رحمت و روزی به کار می‌روند ، اسماء جلالی که ۲۲ تا هستند ، برای ایجاد عداوت و از میان بردن حریف به کار می‌آیند و اسماء مشترک که آنها هم ۲۲ اسم هستند بسته به نیت ، خاصیت هر دو گروه قبلی را دارند .



ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 27 آذر 1392 توسط سامان توکلی

خوشبختی بزرگترین آرزوی هر انسانیه ... حتما برای تو هم پیش اومده که راه های زیادی رو برای رسیدن به آرامش امتحان کردی و شاید روزهای اول موفق بودی اما بعدش احساس کردی که یه چیزی رو کم داری و انگاری آروم نیستی ... قبلا هم گفتم که قلب ما همیشه بهانه ی خدا جووونمون رو میگیره درست مثل بچه ای که دور از مادرش باشه و با چیزی جز آغوش مادرش آروم نمیشه ... میخوام از خود خدا جووون بپرسیم که راه های خوشبختی و آرامش چیه ... تصمیم دارم با توجه به آیات قرآن در چند بخش راه های خوشبختی رو بگم تا ببینیم خود خدا برای خوشبختیمون چی میگه ...

 

اولین راز خوشبختی یاد و ذکر خداست ... با توجه به آیه ی 124 سوره طه :

وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا

و هر کس از یاد من روی گردان شود زندگی تنگی خواهد داشت

همیشه دنبال آرامش میگردیم و همه ی راه ها رو امتحان میکنیم و به نتیجه ای هم نمی رسیم حتی خیلی وقت ها برای شاد بودن خیلی از گناه ها رو انجام میدیم اما بیا فقط برای یه بار هم که شده به حرف خدا گوش بدیم بیا یه بار این راه رو امتحان کنیم ... از همین امروز که این راز خوشبختی رو از کتاب خدا یاد گرفتی فقط یه هفته سعی کن نیت هات رو قشنگ کن هر کاری میخوای بکنی ببین خداجووون راضیه از کارت یا نه ببین امام زمان که حاضر هستند از انجام کارت خوشحال میشن یا ناراحت حتی کارای خوبی هم که میخوای انجام بدی نیتت رو قشنگ و آسمونی کن بگو خدایا فقط به خاطر تو ... حتی دوست داشتنات رو هم میتونی آسمونی کنی ... اینطوری هم کلی ثواب جمع میکنی و هم به آرامش میرسی ... باور کن امتحانش ضرر نداره فقط یه هفته تلاشتو بکن مطمئنم که به آرامش میرسی وقتی همه چیز رو برای خدا انجام میدی و فقط هم ازون جواب میخوای ، دنبال عزت و احترام بین مردم نمیگردی مطمئنم آروم میشی وقتی تکیه گاهت کسی باشه که تمام قدرت عالم دستشه مطمئنم تو هم مثل من شیرینی توکل رو می چشی مطمئنم که آروم و خوشبخت میشی وقتی احساس میکنی با قدمی که توی این یه هفته برداشتی و سعی کردی به خدا نزدیک بشی خدا صد قدم به طرفت اومده و مطمئنم به جایی میرسی که در آغوش خدا بودن رو احساس میکنی و آروم میشی مثل همون بچه ای که به آغوش مادرش پناه میبره ... از همین امروز شروع کن نه به خاطر حرف من به خاطر حرف خدا که توی کتابآسمونیش خودش گفته  کسایی که از یاد من روی گردان باشن زندگی تنگی دارند تو که نمیخوای توی زندگیت مشکلی داشته باشی و ناآروم باشی پس این بار این راه رو هم برای رسیدن به خوشبختی امتحان کن این یه راه تضمینیه من مطمئنم که وعده ی خدا درسته ... شروع کن تو یه قدم بردار، تا نزدیکی به خدا و رسیدن به آرامش رو با تمام وجودت حس کنی ....

 


نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 27 آذر 1392 توسط سامان توکلی

  پرسش بسیار مهم و قابل توجهی را مطرح فرموده اید، که خیلی مختصر به آن پاسخ بدهیم به نظر ما گسترده ترین آیه در بعد رأفت و مهربانی آیه 53 سوره زخرف است که خداوند به پیامبر رحمتش می فرماید:
«قُلْ يا عِبادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللهِ إِنَّ اللهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛بگو(ای پیامبر) ای بندگان من که بر خودتان اسراف در گناه انجام داده اید(هرگز) از رحمت خدا ناامید نشوید چرا که همانا خداوند می آمرزد گناهان شما را بطور کل و همانا خداوند آمرزنده و مهربان است.
در بعضی از احادیث ما وارد شده است که وقتی این آیه نازل شد شیطان رجیم از خشم و عصبانیت آنچنان صیحه و شیونی سرداد که به حالت غش در آمد و گفت با نزول این آیه من نا امید و بیچاره شدم و خداوند با این آیه کمر مرا شکست چرا که هر چه من در گمراهی و ضلالت انسان تلاش نموده و آنها را به گناه و معصیت وادار نمایم خداوند با این آیه به همه آنها وعده آمرزش و بخشش داده است.
اگر کسی به نکات ظریف این آیه دقت کند نهایت مهرورزی و عطوفت خالق یکتا را نسبت به بندگانش مشاهده خواهد کرد و ما تنها به چند نکته اشاره می کنیم.
1.تعبیر به (یا عبادی) آغازگر لطفی بی نهایت و مهربانی عظیم از ناحیه پروردگار است به کسانی که با گناه و معصیت خودشان را از عبودیت خدا خارج کرده اند.
2.جمله (لا تفظو) آنچنان امید و نشاطی در بندگان خدا ایجاد می کند که عشق و محبت بنده را به گوینده این جمله ازدیاد می بخشد.
3.جمله(رحمة الله) بیانگر نهایت مهر و کمال عطوفت و مهربانی با خدا را به بندگانش می رساند.
4.جمله (ان الله یغفر الذنوب) وعده ای را از سوی خداوند به بنده اش می دهد که بیانگر رساندن بنده به مقام عفو و بخشش ربوبی است.
5.جمله (جمیعا) تاکید بر این عفو و بخشش است آنهم نه فقط راجع به یک یا چند گناه بلکه راجع به همه گناهان.
6.جمله(غفور الرحیم) در حقیقت مهر و امضاء خداوند بر این وعده است که همانا این همه لطف و رحمت از منبع و سرچشمه کسی بسوی بنده سرازیر شده است که خودش هم غفور و آمرزنده است و هم رحیم و مهربان.


نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 27 آذر 1392 توسط سامان توکلی

در کنار معجزات کلامی قرآن، که محمد صل الله علیه و آله به واسطه آن مشرکان را به مبارزه طلبید و از آن ها خواست که یک آیه مانند آن بیاورند و آن ها نتوانستند، قرآن کریم دربرگیرنده معجزات علمی زیادی است که خداوند برای حضرت محمد(ص) آن ها را بیش از هزار سال پیش آشکار کرد. این معجزات امروزه کشف شده اند و باعث تقویت ایمان ایمان آورندگان شده است و اثباتی برای الهی بودن قرآن کریم است.



ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 27 آذر 1392 توسط سامان توکلی

آیات قرآن درباره صبر


سوره بقره آیه ۴۵ : وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ وَإِنَّهَا لَکَبِیرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخَاشِعِینَ
(  و طلب یارى کنید از خدا به صبر کردن در مصائب (بعضى گفته ‏اند: مراد، روزه، و صبر در تشنگى و گرسنگى آن است) و طلب یارى کنید و مساعدت خواهید در رستگارى دنیا و آخرت از خدا، به نمازگزاران البته نماز، سنگین و گران است مگر بر کسانى که حال خضوع و ذلت به درگاه خدا دارند، که ایشان از نماز، سنگینى نبینند و بلکه لذت برند )

***************************

سوره بقره آیه ۱۵۳ : یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ

  ( اى کسانى که ایمان آورده‏ اید! مدد جویید به صبر کردن در مصائب و خواندن نماز در اوقات آن (بعضى از مفسرین گفته‏ اند: مراد از «صبر»، روزه است که در آن صبر بر گرسنگى و تشنگى است). البته خدا با صبرکنندگان است )

***************************

سوره بلد آیه ۱۷ : ثُمَّ کَانَ مِنَ الَّذِینَ آمَنُوا وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ وَتَوَاصَوْا بِالْمَرْحَمَةِ 

(  این کارها کند تا که از آن کسانى باشد که ایمان آوردند و سفارش کردند دیگران را به صبر، و سفارش کردند به شفقت به مردم )


نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 27 آذر 1392 توسط سامان توکلی


1.
 در حفظ قرآن، «شرط اول قدم آن است كه مجنون باشی». پس شرط اول در حفظ قرآنْ «عشقِ» به این كار و عاشق آن بودن است و شما عشق به حفظ قرآن را می توانید از راههای ذیل، در خود، ایجاد یا تقویت كنید:

یك. توجه به ارزش و اهمیت خود قرآن؛
دو. توجه به مسئولیت خود در برابر یادگیری، یادسپاری، به كارگیری و یاددهی قرآن؛
سه. توجه به ارزش و اهمیت حفظ قرآن؛
چهار. توجه به آثار و فواید حفظ قرآن؛
پنج. توجه به اهداف حفظ قرآن.
2. از هر زمانی در طول شبانه روز می توان برای حفظ قرآن بهره جُست، اما برخی بر این عقیده اند كه بهترین زمان مناسب برای حفظ آیات قرآن، در اول صبح و بویژه در فاصله بین اذان صبح تا طلوع آفتاب است؛ زیرا انسان بتازگی از خواب شبانه اش بیدار شده و به امور مادی و اشتغالات روزانه اش مشغول نگشته و ذهن و روان وی كاملاً در آسایش و استراحت بوده است و در نتیجه، از فضای معنوی بهتر و آرامش روانی بیشتر و آمادگی ذهنی خوب تری برخوردار است.
برخی دیگر نیز بر این عقیده اند كه آخر شب و بویژه فاصله پیش از خواب شبانه، زمان مناسبی برای حفظ قرآن است؛ زیرا انسان از كارها و مشغله های ذهنی روزانه اش فارغ شده است و پس از حفظ آیات قرآن نیز به خواب می رود و دیگر ذهن او با اشتغالات و درگیریهای جدیدی روبه رو نمی شود و هر مقدار از آیات قرآن را كه پیش از خواب حفظ می نماید، پس از خوابیدن، در ذهن وی كاملاً نقش می بندد و هنگام صبح كه از خواب برمی خیزد، آیات حفظ شده را به صورت روشن و شفاف، در ذهن و حافظه خود می بیند.
3. حفظ قرآن، برنامه ریزی و زمان بندی و نظم و انضباط می خواهد. از این رو، باتوجه به شرایطی كه دارید، برای خودتان مشخص و معین كنید كه روزی چند ساعت و در كدام ساعتها می خواهید به حفظ قرآن بپردازید؛ مثلاً روزی سه ساعت و از ساعت 7 تا 8 صبح و 4 تا 5 عصر و 10 تا 11 شب. پس از این برنامه ریزی، هرگز از آن تخلّف نورزید و در صورت تخلّف، خود را به گونه ای جریمه و مُۆاخذه كنید. این برنامه ریزی باعث می شود تا براساس نظریه «پاوُلُف»، خود را «شرطی» كنید و ذهن شما همیشه در آن ساعتهای معین، آمادگی كامل برای حفظ آیات قرآن را داشته باشد.
4در برنامه ریزی و زمان بندی حفظ قرآن، اگر می خواهید روزی 4 ساعت به حفظ قرآن بپردازید، بهتر است كه این چهار ساعت، پشت سر هم و در یك زمان ـ مثلاً از ساعت 8 صبح تا 12 ظهر ـ نباشد؛ بلكه آن را به دو زمانِ دو ساعته، مثلاً از ساعت 7 تا 9 صبح و از ساعت 9 تا 11 شب، و یا حتی به چهار زمانِ یك ساعته، مثلاً از ساعت 7 تا 8 صبح و 12 تا 1 ظهر و 5 تا 6 عصر و 10 تا 11 شب، تقسیم و تنظیم نمایید تا احیانا به بیماریها و فشارهای جسمی و روحی دچار نشوید.
5در برنامه ریزی حفظ قرآن، مقدار حفظ قرآن در هر روز را با «صفحه» حساب كنید نه با «آیه»؛ زیرا كوتاهی و بلندی آیه ها یكسان نیست. مثلاً برای خودتان برنامه ریزی نمایید كه روزی «یك صفحه» از قرآن را حفظ كنید، نه روزی 10 آیه را.


نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 27 آذر 1392 توسط سامان توکلی


نوشته شده در تاريخ سه شنبه 26 آذر 1392 توسط سامان توکلی

مهمترین نتایج و یافته‌های این تحقیق را می‌توان به نحو ذیل خلاصه کرد: 

- غنی سازی مطالب کتب درسی قرآن و معارف اسلامی دوره‌های مختلف
 تحصیلی از طریق تحلیل محتوای این کتب توسط متخصصان برنامه‌ریزی درسی 
و آموزشی، مهمترین راهکار از سوی وزارت آموزش و پرورش در گسترش
 فرهنگ و معارف قرآنی به حساب می‌آید و در مجموع 84 درصد راهکارهای مربوط
 به آموزش و پرورش در زمینه ترویج فرهنگ و معارف قرآنی در میان جوانان را مهم و مؤثر می‌دانند.




ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 26 آذر 1392 توسط سامان توکلی


نوشته شده در تاريخ سه شنبه 26 آذر 1392 توسط سامان توکلی

آياتى كه در قران پيرامون امامت و ولايت ائمه اطهار(ع) وارد شده مى‏توان به دو بخش تقسيم كرد: الف) آياتى كه به صورت مستقيم خلافت و جانشينى آن حضرات را بيان مى‏كنند. ب ) آياتى كه مناقب و فضايل آن بزرگواران را مطرح مى‏كنند . اين گونه آيات به صورت غيرمستقيم مى‏تواند موضوع ولايت آنان را نيز روشن و اثبات بكند، زيرا با بهره‏گيرى از يك اصل عقلى و عقلايى به نام قبح ترجيح مفضول بر فاضل به راحتى مى‏توان امامت آنان را در زمان بعد از رحلت پيامبر(ص) تا زمان وقوع قيامت مطرح و تبيين كرد. آياتى كه به بخش اول مربوط مى‏شود، توسط عده كثيرى از دانشمندان اهل سنت و از طرف همه محققان اهل تشيع مورد بررسى و ارزيابى قرار گرفته است.



ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 26 آذر 1392 توسط سامان توکلی

آیات مورد بحث:

آیه 36 سوره اسراء

وَلاَ تَقْفُ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ کُلُّ أُولئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْؤُولاً ﴿36﴾

و چیزى را که بدان علم ندارى دنبال مکن زیرا گوش و چشم و قلب همه مورد پرسش واقع خواهند شد (36)

آیه 85 سوره اسراء

وَیَسْأَلُونَکَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّی وَمَا أُوتِیتُم مِّن الْعِلْمِ إِلاَّ قَلِیلاً ﴿85﴾

و در باره روح از تو مى‏پرسند بگو روح از [سنخ] فرمان پروردگار من است و به شما از دانش جز اندکى داده نشده است

( 85 )

آیه 107 سوره اسراء

قلْ آمِنُواْ بِهِ أَوْ لاَ تُؤْمِنُواْ إِنَّ الَّذِینَ أُوتُواْ الْعِلْمَ مِن قَبْلِهِ إِذَا یُتْلَى عَلَیْهِمْ یَخِرُّونَ لِلأَذْقَانِ سُجَّدًا ﴿107﴾

بگو [چه] به آن ایمان بیاورید یا نیاورید بى‏گمان کسانى که پیش از [نزول] آن دانش یافته‏اند چون [این کتاب]  آنان خوانده شود سجده‏کنان به روى درمى‏افتند (107)

 



ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 26 آذر 1392 توسط سامان توکلی

دلسوزی عزرائیل برای شدّاد 

 

 

روزی رسول خدا ـ علیه السلام ـ نشسته بود، عزرائیل به زیارت آن حضرت آمد پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ از او پرسید: «ای برادر! چندین هزار سال است که تو مأمور قبض روح انسانها هستی، آیا در هنگام جان کندن آنها دلت برای کسی رحم آمد؟» 

 

 

عزرائیل گفت: در این مدت دلم برای دو نفر سوخت: 

 

1. روزی دریا طوفانی شد و امواج سهمگین دریا یک کشتی را در هم شکست، همه سرنشینان کشتی غرق شدند،‌تنها یک زن حامله نجات یافت، او سوار بر پاره تخته کشتی شد و امواج ملایم دریا او را به ساحل آورد و در جزیره‎ای افکند، در این میان فرزند پسری از او متولد شد، من مأمور شدم جان آن زن را قبض کنم، دلم به حال آن پسر سوخت. 

 

 

2. هنگامی که شدّاد بن عاد سالها به ساختن باغ بزرگ و بهشت بی‎نظیر خود پرداخت، و همه توان و امکانات ثروت خود را در ساختن آن صرف کرد، و خروارها طلا و گوهرهای دیگر برای ستونها و سایر زرق و برق آن خرج نمود تا تکمیل شد[2] وقتی که خواست از آن دیدار کند، همین که خواست از اسب پیاده شود و پای راست از رکاب بر زمین نهاد، هنوز پای چپش بر رکاب بود که فرمان از سوی خدا آمد که جان او را قبض کنم، آن تیره بخت از پشت اسب بین زمین و رکاب اسب گیر کرد و مرد، دلم به حال او سوخت از این رو که او عمری را به امید دیدار بهشتی که ساخته بود به سر برد، سرانجام هنوز چشمش بر آن نیفتاده بود، ‌اسیر مرگ شد. 

 

در این هنگام جبرئیل به محضر پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ رسید و گفت: «ای محمد! خدایت سلام می‎رساند و می‎فرماید: به عظمت و جلالم سوگند که آن کودک همان شدّاد بن عاد بود، او را از دریای بیکران به لطف خود گرفتیم، بی‎مادر تربیت کردیم و به پادشاهی رساندیم، در عین حال کفران نعمت کرد، و خودبینی و تکبر نمود،‌ و پرچم مخالفت با ما برافراشت، سرانجام عذاب سخت ما او را فرا گرفت، ‌تا جهانیان بدانند که ما به کافران مهلت می‎دهیم ولی آنها را رها نمی‎کنیم، چنان که در قرآن می‎فرماید: 

 

« ما به آنها مهلت می‎دهیم تنها برای این که بر گناهان خود بیفزایند، و برای آنها عذاب خوار کننده‎ای آماده شده است.»

 

 

 



-----

 . مجمع البیان، ج 1، ص 486 و 487.

 . اوصاف این بهشت بسیار پر زرق و برق در شهر اِرَم، در کتاب مجمع البیان، ج 10، ص 486 و 487 آمده است.

 . آل عمران، آیه 178

جوامع الحکایات / محمد عوفی


نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 20 آذر 1392 توسط سامان توکلی


دخترک خسته از پیاده روی 7 ساعته سر ظهر تا نزدیک غروب مشغول استراحت بود. تمام خاطرات چند سال پیش را با رفقای قدیمی مرور کرده بود...الان هم سعی می کرد خستگیش را با خواب قبل از غروب جبران نکند... «آللاهو اکبر و للاه اکبر»... مکبر مسجد بود... پاهایش چنان ذق ذق می کرد که تا اتمام اذان از جایش تکان نخورده بود.....«الله اکبر» قامت نماز مغرب بود.... بین دو نماز شرمگین از همراه نبودن جسمش سر به زیر انداخته بود... آخر پاهایش یارای ایستادن نداشتند...... قرار بود عظمت ربّش را در نظر مجسم کند..«الله اکبر» قصد نماز عشا کرده بود.... باورش نمی شد...... برای لحظه ای کوتاه بهتش زده بود ......چنان شاداب شده بود باورنکردنی، انگار نه انگار یک سوم روز را زیر آفتاب راه رفته .... دخترک معجزه را دیده بود... آخر بین دو نماز فقط یک لحظه بود که از ذهنش گذشته بود جسمم را یارای عبادت بده.... خودش بود که گفته بود نزدیک است و اجابت می کند

((وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْیَسْتَجِیبُواْ لِی وَلْیُؤْمِنُواْ بِی لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ))

 بقره ۱۸۶


نوشته شده در تاريخ یک شنبه 17 آذر 1392 توسط سامان توکلی
نرم افزار همراه نمونه (قرآن،ترجمه،تفسیر)
این نرم‌افزار در برگیرنده متن کامل قرآن کریم به همراه ترجمه حضرت آیة‌الله‌العظمی مکارم شیرازی و دوره کامل تفسیر نمونه (27 جلدی) است.

 
 2hamrah-nemoone.jpg
 


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 14 آذر 1392 توسط سامان توکلی

قرآن کریم نگارش شده بر روی عقیق یمانی در بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در معرض دید باز‌دیدکنندگان نمایشگاه قرآن کریم قرار گرفت.

بنابراین خبر این کار که برای اولین بار در جهان صورت گرفته است توسط شرکت گوهر عقیق ایرانیان تهیه شده است.

این قرآن کریم بر قطعه‌ای از عقیق یمانی با استفاده از تکنولوژی نانو ساخته شده است که سی جزء قرآن به صورت کامل در ۱۱۴ صفحه بر روی آن نقش بسته است.

به گفته طراحان این قرآن صحت این قرآن کریم به تأیید علمای کتابت کشور‌های اسلامی رسیده است.


نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 13 آذر 1392 توسط سامان توکلی

استاد عبدالباسط محمد عبد الصمد در سال ۱۹۲۷ میلادی در روستاى المزاعزه یکى از توابع شهر اَرمنت در استان قنا در جنوب مصر متولد شد



ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 13 آذر 1392 توسط سامان توکلی

 1.قَداَفلحَ المؤمِنون،اَلَذینَ فی صَلاتِهِم خاشِعُون.(مؤمنون آیات1-2)

به حقیقت رستگار شدند مؤمنان آنانکه ایشانند در نمازشان خضوع کنندگان.

2.وَاَقِمِ الصَّلوةَ اِنَّ الصَّلواةَ تَنهی عَنِ الفَحشاءِ وَالمُنکَر.(عنکبوت آیه 45)

وبرپای دار نماز را ،بدرستیکه نماز نهی می کنداز کارهای زشت و ناپسند.

3.وَاَقیِمُواالصَّلواةَ وَءَاتُواالزَّکواةَ وارْکَعُوامَعَ الرَّاکِعیِنَ.(بقره آیه 41)

و برپای دارید نماز را و بدهید زکات را و رکوع کنید با رکوع کنندگان.

4.واسْتَعیِنُوا بِالصَّبروَالصَّلواةِ وَاِنَّها لَکَبیِرَةٌ اِلاّعَلیَ الْخاشِعینَ.( بقره آیه 45)

واستعانت جوئید به شکیبایی و نماز و بدرستیکه آن نماز دشوار است مگر بر صاحبان خشوع.

5.اَلَّذیِن َیُومِنُونَ بِالْغَیبِ وَ یُقیمُونَ الصَّلواةَ وَمِمّارَزَقْنَاهُم یُنْفِقُونَ.(بقره آیه6)

آنانکه می گروند به آنچه پنهان است و برپای می دارند نماز راو آنچه روزی دادیم ایشان را انفاق می کنند.


نوشته شده در تاريخ سه شنبه 5 آذر 1392 توسط سامان توکلی


نوشته شده در تاريخ یک شنبه 3 آذر 1392 توسط سامان توکلی

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ

وَ الْعادِياتِ ضَبْـحًـا (1) فَـالْـمُــورِيــاتِ قَدْحًـا (2) فَـالْـمُـغـيـراتِ صُـبْـحًـا(3) فَأَثَـرْنَ بِـهِ نَـقْعًـا (4) فَـوَسَـطْـنَ بِـهِ جَـمْـعًـا (5) إِنَّ الاِْنْـسـانَ لِـرَبِّـهِ لَـكَـنُـودٌ (6) وَ إِنَّهُ عَلـى ذلِـكَ لَـشَـهـيـدٌ (7) وَ إِنَّهُ لِحُـبِّ الْخَـيْرِ لَـشَـديـدٌ (8)أَ فَـلا يَـعْـلَـمُ إِذا بُـعْـثـِرَ مـا فِـى الْـقُـبُـورِ (9) وَ حُـصِّـلَ مـا فِـى الصُّدُورِ(10) إِنَّ رَبَّهُمْ بِـهِـمْ يَـوْمَـئِـذ لَـخَـبـيرٌ (11)

به نام خداوند بخشنده مهربان
سوگند به اسبان دونده اى كه )درميدان جهاد( نَفَس نَفَس مى زنند;(1) و به اسبانى كه با زدن سُمهاشان بر سنگ ها، جرقّه مى پراكنند;(2) و به اسبانى كه هنگام بامداد بر دشمن مى تازند;(3) وبا تاختن خود، گَرد وغبار پخش مى كنند; (4) و با آن تاخت به ميان دشمنان در مى آيند. (5) به راستى كه انسان در برابر پروردگارش بسيار ناسپاس است; (6) و خود نيز بر اين ناسپاسى كاملاً گُواه است. (7) و به درستى كه وى سخت مالْ دوست است. (8) مگر او نمى داند كه هر گاه آنچه در گورهاست، زير و رو و برانگيخته شوند، (9) و آنچه در سينه ها پنهان است، آشكار گردند، (۱۰) قطعاً پروردگارشان در چنين روزى از حالشان كاملاً آگاه است؟ (11)

 

 

 


نوشته شده در تاريخ یک شنبه 3 آذر 1392 توسط سامان توکلی


نوشته شده در تاريخ یک شنبه 3 آذر 1392 توسط سامان توکلی

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ

إِذا زُلْـزِلَـتِ الاَْرْضُ زِلْـزالَـهـا (1) وَ أَخْـرَجَـتِ الاَْرْضُ أَثْـقـالَـهـا (2) وَ قـالَ الاِْنْـسـانُ مـا لَـهـا (3) يَـوْمَـئِـذ تُـحَـدِّثُ أَخْـبـارَهـا (4) بِـأَنَّ رَبَّـكَ أَوْحـى لَـهـا (5)يَـوْمَـئِـذ يَـصْـدُرُ النّـاسُ أَشْـتـاتـًا لِـيُرَوْا أَعْـمـالَـهُـمْ (6) فَـمَـنْ يَـعْـمَـلْ مِـثْـقـالَ ذَرَّة خَـيْـرًا يَـرَهُ (7) وَ مَـنْ يَـعْـمَـلْ مِـثْـقـالَ ذَرَّة شَـرًّا يَـرَهُ(8)

به نام خداوند بخشنده مهربان

هنگامى كه زمين به سخت ترين لرزه هايش لرزانده شود، (1) و زمين بارهاى سنگين خود را بيرون ريزد، (2) و انسان گويد: «زمين را چه شده كه اين چنين است؟»; (3) در آن روز است كه زمين تمام خبرهاى خويش را باز مى گويد. (4) زيرا پروردگارت به او، چنين فرمانى داده است. (5) در آن روز است كه مردم به صورت دسته هاى پراكنده)از گورها(بيرون مى آيند تا كارهاشان به آنان نشان داده شود. (6) پس هر كس هموَزن ذرّه اى نيكى كرده باشد، آن را مى بيند. (7) و هر كس هموَزن ذرّه اى بدى كرده باشد، آن را مى بيند. (8)

 


نوشته شده در تاريخ یک شنبه 3 آذر 1392 توسط سامان توکلی

ابزار هدایت به بالای صفحه